Live diagram över Bitcoin 2021

Namnet Bitcoin kommer från namnet på den valuta som används i transaktionen. Det är en digital peer-to-peer-valuta som möjliggör omedelbara överföringar av pengar online. Den utformades av någon som går under namnet Satoshi Nakomoto. Han släppte en programvara med öppen källkod som heter Bitcoin, vilket revolutionerade det sätt som människor växlar pengar på idag. Det är ingen ny idé, men det är ändå en stor affär för branschen. Det är därför du kommer att höra många människor prata om det i affärsvärlden idag.

Live diagram över Bitcoin

Du kommer dock att ha svårt att hitta någon som är kunnig om detta när du frågar dem om det personligen. Det beror på att det fortfarande inte är allmänt accepterat av många finansinstitut. Många i USA och Europa har antingen aldrig hört talas om det eller är rädda för det. De ser det som ett sätt att stjäla deras pengar.
För att komma runt dessa problem skapade regeringen ett särskilt organ som heter Financial Services Authority. Denna myndighet skapades för att se till att företagen följer gällande regler och bestämmelser. Detta är viktigt för det amerikanska näringslivet eftersom regeringen vill att de ska lyckas och förbli konkurrenskraftiga på den globala marknaden.

FSA har dock gjort en del åtstramningar mot dem som sysslar med denna form av valutahandel. Det finns personer som arbetar med att hjälpa företag att förstå hur de ska hantera de risker som är förknippade med detta. En sak som de gör är att anordna utbildningstillfällen för ägare och anställda på finansinstitut. De berättar för dem att det finns en risk för deras medel och att de aldrig ska använda dem för transaktioner som de inte kan täcka. Detta är bara ytterligare ett sätt att hjälpa dem att skydda sig själva.

Användningen av Bitcoins i ett europeiskt land har hittills varit ganska begränsad. Sverige verkar vara den enda delen av den europeiska kontinenten som ett företag kan använda. Andra länder som Irland och Malta har övervägt det men ännu inte tagit steget. En anledning till att det inte har varit någon stor boom på detta område är att det inte finns många ställen att spendera dem på. Människor som bor i ett land där den lokala valutan är euron kommer troligen inte att vilja växla den mot bitcoins på grund av den höga växelkursen för andra saker.

Om du till exempel bor i Spanien och behöver köpa en bärbar dator kan du få en sådan till ett ganska rimligt pris. Men de flesta av de ställen som du förmodligen tror skulle acceptera den kommer antingen inte att göra det eller Live diagram över Bitcoin inte acceptera den alls. Detta kan vara farligt eftersom om ett lands centralbank bestämmer sig för att höja räntan kommer de att orsaka inflation. Detta kommer att göra det mycket dyrare att köpa varor och tjänster.

Avgifter är ett annat problem med bitcoins. En avgift tas ut för varje transaktion och andra avgifter tas ut för att köpa stora mängder av den digitala valutan. Detta har lett till att vissa företag har skapat system som är som nätbanker, där en person kan skicka och ta emot en liten mängd bitcoins när som helst utan att behöva betala en extra avgift.

En anledning till att användningen av bitcoins är begränsad på ett fåtal platser är att den fortfarande måste utvecklas i ett land där den fungerar. Endast i en handfull länder kan du använda den utan att behöva särskild Live diagram över Bitcoin identifiering. Dessutom kostar det fortfarande ungefär lika mycket att använda som ett kredit- eller betalkort. Det finns också frågor att ta hänsyn till som hur detta nya betalningssystem kommer att fungera inom ett lands jurisdiktion och hur regeringen kommer att hantera övergången från traditionella papperspengar till den nya digitala valutan. Läs fler intressanta inlägg via:Är köpet av Bitcoins seriöst?.